23 julio 2003

Hola, Igualada.

El calor s’està passant de rosca aquest any, eh?. En fa molta, però que molta. Segueixo sentint un munt de gent que explica que dorm amb finestres obertes, amb ventiladors, i d’altres que dormen amb l’aire condicionat. De fet, no m’extranya que les companyies elèctriques tremolin per l’allau d’usuaris i la necessitat de suministre d’aquests dies, sobre tot per fer anar els aires condicionats a empreses, botigues, restaurants, i cases particulars.

De fet, suposo que vas sentir alló que ha pasat a Mallorca, que es veu que es va requerir tan subministre d’electra en poques hores, que les instal.lacions no ho van suportar i van estar sense llum més de cinc o sis hores.

Aixó si, quan plou, ho fa de la forma més “béstia”. El dimecres mateix sobre dos quarts de vuit del vespre, recordes?, van caure “quatre” gotes en deu minuts. Quatre gotes d’escandol. Tant, que aquells a qui els va enganxar a les escales mecàniques, no ho oblidaràn mai mes. Vaig veure a una parella que portava un nadó de poques setmanes, que pobrets, van haver de trucar el primer portal que van trobar, que els obrissin, perque no era de broma el que queia, no tenien on refugiar-se, i patien pel nadó.

Va ser com una mena de mostra en deu minuts del que es un diluvi.

Aixó si, després dels deu minuts, un altre vegada el calor. Una calor intensa i xafugosa, que no permet aguantar una sóla camisa en un dia, sobre tot pels que suem com a condemnats, i ademés portem corbata.

Parlant d’una altre cosa, aquesta setmana, també ha quedat palés que no tant sols tens vilatans joves i engrescats, també tens vilatans solidàris. Tota la comarca on pertanys, està ben plena de families anoienques solidàries, que acullen nens d’altres indrets menys afavorits en quant a la qualitat de vida que disfrutem aquí, i hi venen a pasar unes setmanes.

Per cert, felicitats Igualada: ja tens 34.433 habitants!!!. Deu n’hi dó. I crec (malgrat ens els enviin al nostre territòri) que puc afirmar que aquests no són dels que ens envien amb el viatge pagat des de segons quin punt de l’Estat.

Sap greu dir-ho, però estic convençut que intenten amb tot el que convingui, que hi hagi malestar i mal ambient entre la gent, i fins ara no ho han aconsseguit, perque la gent no es tonta, i a Igualada i a l’Anoia, menys.

Ah!, i amb aixó d’els igualadins amb inquietuts no vull tampoc oblidar-me de l’exit del curs per a directors d’orquestra, que es fa a la teva Escola Municipal de Música.

Ets una ciutat màgica, Igualada.

Arreveure.

No hay comentarios: