14 septiembre 2003

Hola Igualada,

Jo crec que quasi tots els igualadins, ja hem tornat de vacances. És hora dons, de fer un repàs de com estàn les coses als teus carrers, i de trobar-nos de nou amb aquells que hem aprofitat els dies que no hem hagut de treballar, per fugir cap a d’altres indrets, platge o muntanya, dintre o fòra del pais, i que esperem que ens donguin peu, per explicar-ho i ensenyar fotos.

La veritat es que les vacances són d’agrair, per tot alló de trencar amb les rutines, i si-mes-no aprofitar uns dies seguits, per disfrutar de la familia i dels moments irrepetibles que et deixa la convivència i el dolç fer les coses perquè-si.

La veritat es que m’he retrobat amb moltes coses i n’he vist de noves. He vist uns quants establiments nous. He vist que han acabat d’aixecar el terra antic a la plaça de la Creu (que “Deu n’hi do” de com està), i que espero veure-la acabada.

He vist com han encerclat amb valles allà on hi ha d’anar el nou hospital. Per cert, ón s’instal.laran els firaires la propera vegada?.

També he vist entre d’altres coses el famós cavall de la plaça de l’Enxub. Mira, no ens hem d’enganyar, fins i tot m’agrada. Em feia por que es convertis en una extravagància més, però no, fins i tot m’agrada.

Tot i que m’han explicat, que la setmana abans d’inaugurar-lo, hi habia una mena de troç de roba blava, que va anar vestint i desvestint el cavall.

Fins i tot també m’han dit – i he pogut comprovar-ho- que quan plou, sentar-se en la base del cavall, es tenir la seguretat d’endur-te un record cap a casa, en forma d’òxid als pantalons o la faldilla. Crec que més d’un pare o d’una mare, deu estar molt content/a, de tenir un record durador i dificil de fer marxar com aquest. Pot-ser haurien d’haver estat més destres, aquells qui van pensar en posar una plataforma com aquesta, l’hi haurien d’haver donat el tractament que el fa que estigui oxidat i no “deixi”.

Bé, tot i així, el carrer de Sant Magí, l’han convertit en un carrer de pas i de parada a tots els bancs, fins ben d’hora del matí, on comentar i cantar amb veu poc propera a dir clares les lletres, però aixó si, ben forta, i on de tant en tan es crema una paperera, i els veins han de fer d’improvisats bombers. Per cert, funcionen les càmeres?... si funcionen, potser haurien de passar menys coses

Recordo que un dia l’alcalde va dir que s’hi guanyaria qualitat de vida… quina qualitat, la de pujar còmode per les escales mecàniques?... pot-ser si, però per aixó no calia fer peatonal tot un carrer quan hi ha coses que són més urgents.

Cordialment.

No hay comentarios: